Képesség- és munkavizsgák

Egyesületünk lehetőséget biztosít a gondozásába tartozó retriever és vízikutya fajok képesség- és munkavizsgájára, amelyhez tagjaink számára az összes érvényben lévő szabályzatot, feltételt rendelkezésre bocsátunk. Várjuk szeretettel vizsgaalkalmainkra.

Tenyészszemle, képességvizsga, munkavizsga, working test időpontjainkról tájékozódjon a programok oldalon

Új vizsgaszabályzatok

Az új Zöld könyv (Teljesítményvizsga szabályzatok) 2019. január 1-jével lépett hatályba.
Tekintettel arra,hogy a retriever fajták esetében több fajtagondozó klub van, és eltérő vizsgaszabályzat szerint dolgoznak, ezért az a megállapodás született, hogy 2019. június 1-ig az új szabályzat alkalmazása átmeneti időszakot élvez.
2019. JÚNIUS 1-től kötelező minden vizsgát az új szabályzat szerint tartani.

Általános rendelkezések

Töltse le a szabályzatot!

Munkavizsga retrieverek részére

Töltse le a szabályzatot!

1/a feladat

Töltse le a szabályzatot!

1/b feladat

Töltse le a szabályzatot!

2. feladat

Töltse le a szabályzatot!

3. feladat

Töltse le a szabályzatot!

A tenyésztési engedélyek megadása az Egyesület tenyészszemléjén elért eredmények alapján történik. Mellékelt szabályzatunk összefoglalja az ebek tenyészszemlére való nevezésének feltételeit és követelményeit.

Szabályzatok

Feltöltés alatt

A vizsga célja megállapítani az ebek genetikai képességét, különös tekintettel a fajtára jellemző öröklött tulajdonságokra. A képességvizsga a tenyészthető cím kiadásának feltétele is éppen ezért a tenyészszemlével azonos helyen és időben kerül megrendezésre. Mellékelt szabályzatból részletesen tájékozódhat a feltételekről és követelményekről.

A munkavizsga célja az eb örökletes tulajdonságainak, képzettségének, vadászati használhatóságának vizsgálata. Az ebek csak sikeres vizsga után indulhatnak kiállításon munkaosztályban, illetve a munkavizsgára kötelezett fajtáknál ezzel teljesíthetik a nemzeti és nemzetközi champion címeket. Mellékelt szabályzatból részletesen tájékozódhat a feltételekről és követelményekről.

A Working Test versenyek azt a célt szolgálják, hogy vadászszezonon kívül, vad meglövése nélkül vizsgáljuk az ebek munkaképességeit. Mellékelt szabályzatból részletesen tájékozódhat a feltételekről és követelményekről.

Szabályzatok

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt