Retriever fajták

CHESAPEAKE-BAY RETRIEVER

FCI standard Nr. 263, / Származási hely: Amerika

A Chesapeake bay retriever élénk, vidám jellemű, intelligens kifejezésű kutya. Bátorság, munkaszeretet, aktivitás, orrjóság, intelligencia, vízszeretet jellemzi. Mindebben a jó mínőség, és mindenek előtt a minderre való hajlam szerint kell a tenyésztésre szánt Chesapeake bay retrievert kiválasztani.

Bővebben a CHESAPEAKE BAY RETRIEVERRŐL

CURLY-COATED RETRIEVER

FCI standard Nr. 110 / Származási hely: Nagy-Britannia

Erős, élénk, aktív, öntudatos, kitartó és értelmes kutya félreismerhetetlenül jellegzetes szőrzettel.

Bővebben a CURLY-COATED RETRIEVERRŐL

FLAT-COATED RETRIEVER

FCI standard Nr. 121 / Származási hely: Nagy-Britannia

Életrevaló, tüzes, élénk, középtermetű kutya intelligens benyomással, erőteljes felépítésű, de nem nehézkes vagy vézna. Barátságos és magabiztos.

Bővebben a FLAT-COATED RETRIEVERRŐL

GOLDEN RETRIEVER

FCI 111/8.1,  Származási ország: Nagy-Britannia

Szimmetrikus, harmonikus, élénk, erőteljes, kiegyensúlyozott mozgás; barátságos, kedves kifejezés jellemzi. Karaktere: engedelmes, intelligens, természetes hajlammal a munkára.

Bővebben a GOLDEN RETRIEVERRŐL

LABRADOR RETRIEVER

FCI standard Nr. 122. , Származási hely: Nagy-Britannia

Erős felépítésű, élénk, rövid ágyékrésszel rendelkezik, széles koponya mély mellkas és jól ívelt bordák, széles és erős ágyék far és hátulsó végtagok. Kiegyensúlyozott, nagyon életrevaló, kitűnő orrú, puha szájú, vízimádó kutya, jó alkalmazkodó képességű, rendkívül odaadó kísérő. Intelligens, figyelmes, készséges kutya, minden vágya, hogy gazdájának örömet szerezzen. Barátságos természetű, az agresszivitás vagy a félénkség legkisebb jele nélkül.

Bővebben a LABRADOR RETRIEVERRŐL

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER

FCI 312., Származási ország: Kanada

A Nova Scotia Duck Tolling Retrievert kitenyésztették a vízimadarak apportírozására a XIX. sz. elején. A kacsák szeme láttára a kutya fut, ugrik és játszik a vízparton, elrejtőzött vadásszal, aki kis botokat vagy labdát dobál neki. A kutya játékossága felkelti a kacsák kíváncsiságát, akik a parthoz közel úsznak és kitűnő célponttá válnak. A sikeres találat után a vadász kiküldi kutyáját, aki becserkészi a sebesült vagy elejtett madarat.

Bővebben a NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERRŐL