Tenyésztési információk

Az MRVE felelősségének érzi, hogy a retriever és vízikutya tenyésztők segítségére legyen a fajtagondozásban és a tenyésztésben. Ez nélkülözhetetlen a fajta jellemzőinek fenntartásához, és egészséges egyedek tenyészéséhez. A tenyésztési feltételek, szabályzatok, szűrési követelmények feltöltése erre az oldalra, folyamatban van. Tájékozódhat az Egyesület által javasolt almokról és fedező kanokról.

Tenyésztési szabályzatok

Az Egyesület célja az általa gondozott fajták minőségének megőrzése, emelése. Az MRVE biztosítja tagjainak a magas színvonalú, minőségi tenyésztési munkához szükséges információkat. A dokumentumok feltöltése folyamatban van.

Tenyésztők

A Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület vezetőségi tagjai nemzetközi szinten is elismert, minőségi tenyészettel rendelkező tenyésztők.

Ismerkedjen meg az Egyesület tagjaival, csatlakozzon egyre bővülő csapatunkhoz!

Szűrések és törzskönyvek kiadása

A fajtagondozás alapvető eleme, hogy a retriever és vízikutya almok ellenőrzésre, és genetikai szűrésre kerüljenek. Ebben az MRVE támogatja a hozzá forduló tenyésztőket.

A törzskönyvek kiadásának szabályozására 2016.szeptember 19-től új rendelet lépett hatályba.

A törzskönyvezési szabályozásról, a szűrési előírásokról itt lesznek megtalálhatók a dokumentumok. Addig is kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Javasolt fedező kanok

Amennyiben az MRVE által javasolt kant választ fedezéshez, biztos lehet benne, hogy minőségi kínálatból választ.

Az Egyesület referenciát biztosít tagjainak!

Ajánlott almok

A lista célja, hogy kiindulásipontot nyújtson és megkönnyítse az eligazodást a kölyökkutyák iránt érdeklődőknek a tenyészetek között, biztonságosabbá tegye a tenyésztő és kiskutya választást.

Kizárólag a Tenyésztési Szabályzat minimum vagy prémium követelményeinek megfelelő, MRVE-nél törzskönyvezésre kerülő almok szerepelhetnek a listán. A listára kerülés nem automatikus, a tenyésztő kérheti a lenti adatlap kitöltésével. Kérelmét már a törzskönyvezési eljárás előtt benyújthatja az MRVE-nek.

A Tenyésztési Szabályzat minimum követelményeinek teljesítése az FCI származási lap kiadásának a feltétele. Ez a fajtagondozó egyesületek és a MEOESZ (az FCI magyarországi tagszervezete) közös megállapodása alapján jött létre.

A Prémium kategória minden egyesületnél eltérő lehet.